Böcker för dig som vill ha en större måluppfyllnad mindre stress och mer glädje bättre mat för kroppen och miljön personlig utveckling

3:e pris

”Worlds most innovative cook book” Gourmand Cook book awards, Paris 2009

384 sidor

feelgood i Ordblond (eller 12 tim om du vill lyssna på ljudboken).

40000

stycken sålda böcker. 26 timmarsdygnet har tryckts i fem upplagor.

Emma känner sig nöjd med sin plats i livet. Ett bekvämt liv i storstaden där hon på grund av, eller tack vare, sin dyslexi har utvecklat en känsla för bilder som har hjälpt henne att lyckas både som modell och konstnär.

När en yngre modell hotar hennes anställning startar en serie händelser som tvingar Emma långt utanför sin komfortzon. Hennes handlingar och möten med andra människor skapar konsekvenser som förändrar henne själv och som leder vissa till altaret och andra till fängelset. Läs mer på Bokus och/eller Storytel.

Tycker Ordblond är riktigt bra och rekommenderar människor att läsa den. Jag fick en mycket bättre förståelse för läs- och skrivsvårigheter och dessutom några kul träningstips, så tack.

”Ja, du det är inte mycket”, det och många liknande svar har vi fått på frågan ”Ni som arbetar så mycket med mål, hur mycket utbildning har ni fått för att jobba med målen på ett bättre sätt”. Visst är det konstigt att vi kan arbeta så mycket med mål och ändå inte lägga mer tid att göra det på ett bättre sätt. Boken hjälper dig att skapa handlingar och frigöra tid till dessa för att du ska nå fler mål. Du kanske redan idag tycker att du är bra på att arbeta med mål och det kan vara sant. Frågan är då ”Vill du inte bli ännu bättre”?

Boken har ett pedagogiskt upplägg utan baksida men med två framsidor. Läs mer på Bokus.

När jag läste boken MÅLskillnad  insåg jag att på ett mycket enkelt sätt har Jan gett mig och alla läsare verktyg levererade med humor och vetenskap.

Att skapa min egen framgång, med dessa verktyg kan jag bli hur bra som helst. Det är bara jag själv som sätter gränserna. Så inget kan stoppa mig nu.

Har du sprungit med mjölksyra i benen? Det är ingen behaglig känsla och trots att du kämpar stenhårt går det långsamt. Effekten i förhållande till din kraftinsats är mycket låg och enda sättet att få bort mjölksyran är att dra ner på tempot.

Långvarig stress kan liknas vid mjölksyra i benen. Du känner inget välbefinnande. Du arbetar hårt, men får lite gjort och/eller låg kvalité på det du gör. Viktiga funktioner som koncentration, logik, minne, kreativitet och många andra har nämligen blivit nedsatta. I kombination med störd sömn – som är det första tecknet på stress – är lösningen att arbeta ännu hårdare lika ineffektiv som att fortsätta springa med mjölksyra i benen och hoppas att den ska försvinna. Läs mer på Bokus.

26 timmarsdygnet är ovanligt pedagogisk och kommunikativt skriven och har verkligen gjort skillnad hos mig!
Rikligt med budskap och tankar, som ett kreativt stort smörgåsbord. Så nyttig att jag gav bort den till en av mina söner. Dock med den dealen att jag vill ha den tillbaka, för jag är övertygad att det finns ytterligare verktyg och budskap för min utveckling.

Du består av ungefär 100 000 miljarder celler som byts ut varje år, men var kommer cellernas byggnadsmaterial ifrån? Precis, från maten du äter! På samma sätt som det inte går att skapa en bra bil av dåliga delar kan du inte heller bygga upp en frisk och bra kropp med mat av dålig kvalité. Det behöver varken bli dyrare eller krångligare med bättre mat om du följer MATematikernas riktlinjer.

MATematikerna är efterföljaren till den prisbelönta MATematik (Sveriges mest innovation kokbok och världens 3:e mest innovativa kokbok i Gourmand Cook Book awards). Även denna bok är mycket innovativ och rolig, här hittar du bl.a. mycket annat energipussel och över 50000 recept på två sidor. Läs mer på Bokus.

Jag har blivit både inspirerad och motiverad till förbättrade kostvanor efter att ha läst boken Matematikerna. Skönt med en sådan här typ av bok som har ”glimten i ögat” istället för pekpinnar. Enklare och tydligare än så här blir det inte

Rätt hanterade förluster och motgångar är en fantastisk källa till idrottslig och personlig utveckling. Lucky Loser , är skriven med syfte att få användaren att knyta näven och komma tillbaka med nya lärdomar och bättre prestationer. 23 framgångsrika tränare och idrottare har också intervjuats bl.a. Nanne Bergstrand, Malin Baryard och Bella Gulldén.

Att växa som person och idrottsutövare handlar inte om att undvika förluster eller misstag utan att lära av dessa. Vill du bli bra eller till och med bäst inom idrotten du utövar måste du utmana dig själv och möta bra motstånd. Med bra motstånd kommer du också få uppleva förluster och motgångar. Lär dig av dessa så kommer du tillbaka starkare. Läs mer på Bokus.

0768-147080

jan@jantern.se